AGENDA 2018 Het KunstLokaal is op maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 21.00 uur


juni-juli-augustus 2018      zondagopenstelling 3 juni van 14.00-17.00 uur   werkdagen van 9.00 uur tot 18.00 uur

Diny Timmers, keramiek

Diny Timmers maakt beelden van klei. Zij heeft de opleiding Vorming en Ontwikkeling Beeldende Kunst afgerond. Zij nam schilderlessen bij het Centrum voor Kunstzinnige Vorming Uden en volgde keramieklessen bij Thea Blok. Zelf heeft zij jarenlang hand-vaardigheid les gegeven.

Haar werk bestaat uit abstracte beelden, dierfiguren en geabstraheerde open vrouwelijke vormen. Door haar diversiteit in disciplines en werkend met de klei ontstaat een ruimtelijk beeld met een bijzondere spanning. Die spanning wordt versterkt met de door haar zelfgemaakte oplossingen van oxiden en sulfaten, welke een fraai kleureffect geven. De beheersing van deze kleurmethode kost vele jaren oefening en levert zelfs dan nog verassingen op. Haar beelden worden twee keer gebak-ken op hoge temperaturen. Ze houdt van mooie vormen en een goede kleurharmonie. In de dierfiguren herken je bepaalde karakter-eigenschappen. Een beeld van haar kan ook ruimtelijk geplaatst worden, dus de afwerking van het beeld krijgt aan alle zijden veel aandacht, ook de binnenkant. De kleuren van de natuur zijn herkenbaar in haar beelden.Hanny Verbrugge, schilderijen

Hanny Verbrugge schildert al 34 jaar en heeft in 2013 haar opleiding aan de Nieuwe Academie te Utrecht afgerond. Haar grootste inspiratiebron voor haar werken zijn mensen. Mensen boeien haar. Ze schildert naar aanleiding van stilstaande beelden, mensen in hun dagelijkse vaak herkenbare omstandigheden. Meestal zelfgemaakte foto’s, soms foto’s uit de krant of oude albums, waar ze haar eigen draai aan geeft, door figuren of objecten weg te laten of juist toe te voegen.

Met sterke streken zet ze de figuren op en geeft op een abstracte, expressieve manier de houding en uitdrukking van haar figuren aan. Een schilderij waar je niet snel aan voorbij gaat, waar je blijft kijken en steeds iets nieuws in kunt ontdekken!

Een schilderij waar je als het ware ‘in’ kunt! Door haar bezoek vorig jaar aan de tuinen van Monet maakte ze een uitstapje naar de pracht van de natuur. Deze schilderijen zijn momenteel te bezichtigen.

Zelf aan de slag? Hanny geeft ook teken- en schilderlessen en workshops in haar eigen atelier op de Elzen in Boekel.


juli-augustus 2018 Diny Timmers en Hanny verbrugge   

september 2018       zondagopenstelling 2 september 14.00-17.00 uur

Gerrit Staal, schilderijen en Frans Kegels beeldhouwwerk                                     

oktober 2018 zondagopenstelling 7 oktober van 14.00-17.00 uur

Art-ORO

november 2018 zondagopenstelling 4 november 14.00-17.00 uur

Kunstcollectief Gemert

J.J. Broekema

december 2018   zondagopenstelling 2 december van 14.00-17.00 uur

Marloes Heemskerk, schilderijen.

januari 2019

Februari 2019

Maart 2019: Foto expressie Groep Gemert

April 2019: Jacco Munsters, schilderijen

Mei 2019: Jeugdateliers KunstLokaal